Wandelaars tijdens de Diabetes-challenge

Voor iedereen met of zonder diabetes die gezonder en fitter wil zijn, kan meewandelen met de Nationale Diabetes Challenge 2018. Daag uzelf uit en meld u aan voor de wandelingen!

Huisartsen, zorgverleners en buursportcoaches Sport en Gezondheid organiseren de wandelingen van de Challenge bij u in de buurt. De wandelingen zijn 1 keer per week en starten in april of mei 2018. De challenge duurt 16 tot 20 weken.

Aanmelden

Bewoners met en zonder diabetes die mee willen wandelen kunnen zich inschrijven via www.nationalediabeteschallenge.nl. De kosten zijn eenmalig € 5. Zoek op de website wandelingen bij u in de buurt. Zorgverleners kunnen via de website een eigen challenge starten of aansluiten bij een challenge in hun wijk.

In kleine stappen trainen de deelnemers, samen met hun zorgverlener, 16 tot 20 weken voor de Nationale Diabetes Challenge Week (26 tot en met 29 september). Het doel is om in die week 4 dagen achterelkaar te wandelen. Eerst 3 dagen in uw eigen omgeving en daarna op zaterdag 29 september op het Challenge Diabetes Festival in Amsterdam waar alle deelnemers uit het hele land de laatste kilometers afleggen en finishen.