Op dinsdag 17 juli 2018 is het Escamp Fit! Spektakel 50+ bij de sportaccommodatie HKV/Ons Eibernest aan de Steenwijklaan 16. Er zijn veel activiteiten en workshops:

  • Laat uw fitheid meten en ontvang een beweegadvies op maat.
  • Laat uw gehoor en ogen testen of cholesterol en bloedsuiker meten.
  • Workshops o.a. valpreventie, wat te doen bij babbeltrucs.
  • Informatiemarkt van diverse beweeg/sport aanbieders.
  • Zelf kennismaken met diverse laagdrempelige beweegactiviteiten.
Fitheidstest en advies op maat

Op dinsdag 17 juli 2018 kunt u tussen 10.00-15.00 uur deelnemen aan een fitheidstest. De Groninger Fitheidstest voor Ouderen (GFO) bestaat uit een zestal onderdelen, die onder meer knijpkracht, lenigheid, reactiesnelheid en uithoudingsvermogen meten. Deze metingen worden aangevuld met meting van bloeddruk, lengte en gewicht. De fitheidstest duurt ongeveer 90 minuten. Uiteraard willen we er zo zeker mogelijk van zijn dat geen onnodige risico’s worden genomen. Daarom vult u voorafgaand aan de test een formulier in met een aantal vragen over uw gezondheid. Aan de hand van dit formulier en eventueel een gesprek met de aanwezige arts wordt bepaald of de testen voor u geschikt zijn. Na afloop van de fitheidstesten worden uw resultaten verwerkt met behulp van een computer. U kunt het aanmeldformulier direct invullen: Vragenlijst Escamp Fit 17 juli

De testresultaten vormen samen met gegevens over het sportverleden, eventueel voorkomende ziekten/aandoeningen een leidraad voor een bewegingsadvies op maat. Aan de hand van de uitslag bespreekt u samen met een adviseur de resultaten. U krijgt te zien op welke testen u beter dan gemiddeld of minder dan gemiddeld scoort in vergelijking met mensen van dezelfde leeftijd en hetzelfde geslacht.

Iedere 50+ kan meedoen

U kunt uw gehoor en ogen laten testen, cholesterol en bloedsuiker laten meten, een workshop valpreventie of wat te doen bij babbeltrucs volgen en op de informatiemarkt kunt u bij diverse organisaties informatie krijgen. Tevens kunt u onder deskundige begeleiding deelnemen aan diverse activiteiten waaronder bootcamp, (dynamic)tennis, badminton, nordic walking, fithockey, jeu de boules en nog veel meer sport en spelvormen. Een fiets– en wandeltocht is uitgezet. Sportkleding en juiste schoeisel voor sporthal en/of kunstgrasveld is gewenst.

De kosten

De meeste kosten worden betaald door de gemeente. Gezien het persoonlijke belang menen wij toch van u een kleine tegemoetkoming in de kosten te moeten vragen. Voor de fitheidstest, deelname aan diverse workshops, lunch, één consumptie en een informatietas betaalt u slechts € 5,–. Met een geldige Ooievaarspas krijgt u 50% korting. U dient wel uw Ooievaarspas mee te nemen!

Aanmelden en meer informatie

U kunt zich voor 15 juli aanmelden door het aanmeldformulier in te vullen: Aanmeldingsformulier deelname voor het Escamp Fit. Vragen kunt u stellen door een e-mail te sturen naar fitspektakel50plus@eibernestkorfbal.nl. Meer informatie op www.eibernestkorfbal.nl en op Facebook en Twitter.

Adres
Sportaccommodatie HKV/Ons Eibernest
Steenwijklaan 16
2541 RL Den Haag

De sportaccommodatie HKV/Ons Eibernest bevindt zich op 5 minuten loopafstand van het Stadsdeelkantoor Escamp aan de Leyweg. Rondom de sportaccommodatie is er volop gratis parkeergelegenheid.