Tijdens de Stadsspelen zijn er ook wijkactiviteiten voor niet-sportende Hagenaars. Deze vinden plaats tussen maart en juni en zijn gericht op volwassenen met overgewicht, senioren en mensen met een beperking. Hieronder zetten we een aantal wijkactiviteiten voor u op een rij.

Diabetes Challenge

De Nationale Diabetes Challenge helpt mensen met diabetes hun leefstijl en gezondheid te verbeteren. Ook mensen zonder diabetes zijn welkom mee te wandelen.

Buurtsportcoach Sport en Gezondheid en de ELZHA (Eerstelijns Zorggroep Haaglanden) zijn betrokken bij de organisatie van de Diabetes Challenge in Den Haag.

Ga voor meer informatie naar: https://www.nationalediabeteschallenge.nl  en selecteer ‘Den Haag’.

Diabeteschallenge_stadsspelen

Foto: https://www.bvdgf.org

Gezondheidsmarkten

Tijdens de Stadsspelen zijn er gezondheidsmarkten. Op de gezondheidsmarkt is het voor wijkbewoners mogelijk om in gesprek te gaan met een zorgprofessional. Zo zijn er huisartsen, fysiotherapeuten en diëtisten aanwezig. U kunt ook een fittest doen. Daarnaast is er een buurtsportcoach die u verschillende manieren laat zien om meer te bewegen.

De markt wordt georganiseerd door Stichting Lijn1 in samenwerking met gemeente Den Haag, huisartsen, buurtsportcoaches en welzijn.

Houd deze website in de gaten voor informatie over data en locaties.

Gezondheidsmarkt_Stadsspelen

 

Fittesten bij zorginstellingen

Het is bij een aantal organisaties als Middin, SVG-Gemiva, Philadelphia, Sophia Revalidatie, Zebra Welzijn, Xtra en Parnassia. mogelijk om een fittest te doen. De test wordt gedaan door Van Santen Sport en geeft de deelnemer inzicht in zijn/haar gezondheid. De buurtsportcoach in Den Haag speelt hierbij een belangrijke rol, deze adviseert de deelnemer naar sport en beweegaanbod.

De testen worden afgenomen in een veilige omgeving en zijn daarom niet altijd toegankelijk voor andere mensen dan cliënten van de betrokken organisaties. Tijdens de open dag van Sophia Revalidatie en op de verschillende gezondheidsmarkten is het wel mogelijk voor iedereen om aan een test deel te nemen.