Tijdens de Stadsspelen zijn er ook wijkactiviteiten voor Hagenaars die weinig of niet bewegen. Deze vinden het hele jaar door plaats en zijn gericht op volwassenen met overgewicht, senioren en mensen met een beperking. Hieronder zetten we een aantal wijkactiviteiten voor u op een rij.

Escamp Fit! Spektakel 50+

Op dinsdag 17 juli 2018 is het Escamp Fit! Spektakel 50+ bij de sportaccommodatie HKV/Ons Eibernest aan de Steenwijklaan 16. Er zijn diverse activiteiten en workshops:

  • Laat uw fitheid meten en ontvang een beweegadvies op maat.
  • Laat uw gehoor en ogen testen of cholesterol en bloedsuiker meten.
  • Workshops o.a. valpreventie, wat te doen bij babbeltrucs.
  • Informatiemarkt van diverse beweeg/sport aanbieders.
  • Zelf kennismaken met diverse laagdrempelige beweegactiviteiten.

Samen Actief Markt

Op zaterdag 23 juni van 10.00 tot 14.00 uur is er een gratis Samen Actief Markt in het Sportief Buurthuis van de Toekomst bij HVV Laakkwartier. Er zijn diverse informatiekraampjes, laagdrempelige beweegactiviteiten voor ouderen en bezoekers kunnen een gezondheids- en medicijncheck laten doen. De markt is gratis, u hoeft zich niet vooraf aan te melden.

 

Gezondheidsmarkt_Stadsspelen

Wandel mee met de Nationale Diabettes Challenge

Voor iedereen met of zonder diabetes die gezonder en fitter wil zijn, kan meewandelen met de Nationale Diabetes Challenge 2018. Daag uzelf uit en meld u aan voor de wandelingen! Huisartsen, zorgverleners en buursportcoaches Sport en Gezondheid organiseren de wandelingen van de Challenge bij u in de buurt. De wandelingen zijn 1 keer per week.

Lees verder

Fittest voor medewerkers Haeghe Groep

Medewerkers van de Haeghe Groep sporten elke week een uur in een fitnessruimte. Zij krijgen hier op maat begeleiding van Jeroen Feijen, sportdocent van SGK. Op 25 april werd hun fitheid getest als onderdeel van de wijkactiviteiten van de Stadsspelen. Vervolgens kregen zij de mogelijkheid om in gesprek te gaan met de beweegcoach van het Beweegloket. Zij ondersteunt mensen met een beperking in hun zoektocht naar sport en beweegactiviteiten. Velen deden enthousiast mee aan de testen en zijn benieuwd naar hun vorderingen. Op woensdag 27 juni zullen zij opnieuw getest worden om hier inzicht in te geven.